Cartofii plantați în patul de compost în amestec de mraniță și cenușă | REZULTAT

24 aug. 2020
1 876 Vizionare

Recoltarea cartofilor plantați pe 2 martie în patul de compost.
Chiar dacă la noi în sud-est seceta e foarte mare, mulțumim lui Dumnezeu pentru recoltă! Am pus o lădiță de cartofi, am scos 2 jumate.
A fost un experiment, este pentru prima dată când cultivăm cartofii în acest fel.
Prima parte:
roones.info/news/x5yRqmd_t6emp3o/video

Comentarii
 • Ce cartofiori frumosi. Cenusa e buna. Fosfor,potasiu,etc. E bun. Ce pomi fructiferi aveti? Mie primavara asta mi-a afectat cireșii. Dar perii de vara au scăpat,piersicii au scăpat. Nimic nu cumpăr de la supermarket,nici măcar zarzavat. Eu stau in suburbie,am udat muuuult. Fără restricții. Am 36 ani, celibatar. Ce legătură are? Mi-aș dori ca pământul sa imi "rodească" o femeie ca dvs. Adeca Dzeu sa mi-o hărăzească. Mă voi abona. Pupaceli.

  Barlad vasluiBarlad vasluiAcum lună
  • Avem meri, pruni, peri, piersici, vișini (multi), cireși, gutui dar sunt destul de micuți. Abia de-acum intră și ei pe rod. Ce vă e scris, în frunte vă e pus! Totuși, aveți grijă ce vă doriți, nu e bine ca mine,aveți încredere... am mai multe defecte decât calități...😅

   La TaraLa TaraAcum lună
 • 👍👍

  Jon ValJon ValAcum lună
 • Mici, foarte mici!

  Ciprian AgacheCiprian AgacheAcum lună
  • E o vorbă...la omul sărac, nici boii nu trag...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Felicitari! Cu ce ati tratat mranița?

  Eliza PetrescuEliza PetrescuAcum lună
  • Am tratat-o la aburi roones.info/news/24R-p5aB26OgmJQ/video Am pus-o la foc, într-o tavă de tablă cu capac improvizat. Mulțumim!

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Păcat, văd acolo un pământ negru, cernoziom deci ! Cunosc cumva zona, soție mea fiind din Buzău, Sageata și acolo sunt probleme cu apa, de multe ori fântânile secând deseori . Mă doare rău sufletul, căci în copilarie am dus lipsa apei, de cauza săraciei, culmea, într-o zonă cu multă apă ! Doamnă, nu stați la mila Domnului, căci s-a cam suparat pe noi ! Urgent, toți banii pe care îi puteți găsi, investiții într-o sursă sigură de apă ! Adică mergeți la al doilea strat freatic, poate la vreo 30 m ! Acolo veți avea apă din belșug ! Este pacat dacă aveti sol fertil ! Nu stați la mâna retelei de apă curentă, care sau nu e, și mai ales pe timp de secetă ! V-am dat acest sfat, fiindcă v-am vazut ca sunteti inimosi si iubiti mult plantele, natura verde . Ca si mine de altfel .

  Stoica RomeoStoica RomeoAcum lună
  • Nu stăm la câmpie, stăm la deal.

   La TaraLa TaraAcum lună
  • Domnă, dacă stați in câmpie, e pacat, stam pe o mare de apă subterană î Câmpia Română ! Doar pe niste dealuri sa nu gasiti apă accesibilă ! Eu am zis, am crescut fara apă, iar acum am și vad diferența ! Vă doresc numai bine !!!

   Stoica RomeoStoica RomeoAcum lună
  • Fântânile au secat pe aici prin sud-est...problema nu e doar la noi...Când intrăm în horă, trebuie să jucăm iar la joc banii sunt esențiali... Deja suntem datori la rude, nu intenționăm să ne mai adâncim în datorii până nu le plătim pe cele existente... Apoi, să ne împrunutăm iar de bani, să cumpăram cele necesare, să săpăm și să nu dăm de apă...până la urmă asta e, ne mai acceptăm și soarta... unii mor în razboi, alții mor de boală alții de sete, alții de foame...cu o moarte toți suntem datorii...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • ceia mai buna marime pentru saminta este marimea de la nuca pina la marimea oului de gaina . mai marunta are potentialul mai mic . adica mai greu e startul si roada e mai slaba . din experienta proprie va spun ca cele marunte tare se poate de pus in pamint numai in cazul cind nu mai ai de unde lua o saminta normala . asta cum vorba - la nevoe si racul e peste . seceta si pe la noi sia facut efectul . roade la cartofi in localitate e de la 100 pina la 140 kg pe ar .

  Oleg GramaOleg GramaAcum lună
  • Adevărat, însă pe timp de criză alimentară așa cum bănuiesc eu ca o să fie, parcă nu e bine să se arunce ceea ce poate fi folosit și multiplicat, spre asigurarea hranei. Fiecare bucățică de pământ trebuie fructificată după părerea mea. Rezultatele la roșii, nu o să îți vina să crezi însă sunt foarte slabe în comparație cu ce obțineam noi în trecut afară, nu în seră...E adevărat că am făcut canalul acesta fără să fi filmat la început recoltele bogate și imbelșugate.Eu măsor recolta de roșii nu în kg ci în borcane. Dacă în trecut, până acum un an, aveam bulion, zarzavat și suc de roșii, toate 100 de borcane, anul acesta am reușit să fac doar 20 până acum. Nu mai spun că toate neamurile se bucurau din plin de recolta noastră cu ,,Inima de Bou''. Deci este un an slăbuț în comparație cu ce am avut în trecut...dar asta e...ne conformăm cu faptul că soiul nu mai merge, testăm fel si fel de soiuri care până acum nu prea ne satisfac... Evoluția este sera bine făcută. Dacă este suficient de înaltă și bine aerisită există rod, dacă nu, nu...Noi a trebuit să ne descurăm în toți acești ani cu o jumătate de seră foarte joasă...era evident că rezultatele în seră nu puteau să fie spectaculoase. Ei, facem și noi ce putem, cât și cum putem, sănătate să fie! Mulțumim din inimă!

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @La Tara noi toti avem cite ceva care nu ne induram sa le lasam . dar pe drept nu e bine sa stagnam , sa batem pasul pe loc , sau chiar sa ne ducem inapoi . e normal cind evaluam . ne miscam inainte , si vedem rezultate . si rezultatele bucura . uitativa la voi . care rezultate aveati la tomate in anii trecuti , si ce rezultate aveti in anul acesta . acum e cu mult mai bine . deci ati facut un pas inainte . tot asa va doresc si cu celelalte lucruri .

   Oleg GramaOleg GramaAcum lună
  • Depinde de vremuri, oricum totul e încert în ziua de azi... Anul trecut am făcut o încercare cu plantarea cojilor de cartofi încolțite. Am scos cartofi destul de măricei, pentru mine a fost o adevărată surpriză. Din lipsă de spațiu nu am mai plantat anul ăsta cojle încolțite dar e bine de știut, în vremuri foarte grele putem obține cartofi din coji. Pe cei foarte micuți nu mă îndur să-i arunc la compost, o să-i duc la plantație, o să-i plantez în iarbă cosită și o să-i las în Voia lui Dumnezeu. Dacă va fi un an ploios bine...dacă nu...cum spune românul, asta e...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Anul acesta a fost slab pt cartofi...eu am scos mai nimic😕 mai am intr-un colt 3 cuiburi,sint curioasa ce scot. Anul acesta,frig-seceta...

  Lilly -LillyLilly -LillyAcum lună
  • Mai avem și noi un rând de cartofi plantați în mal, din lipsă de spațiu. Pe aceia îi vom lăsa până la sfârșitul lunii viitoare...nu nu așteptăm la rezultate uimitoare dar...cum se spune, speranța moare ultima... :(

   La TaraLa TaraAcum lună
 • In ce judet doamna dragă ? Buzău cumva ?

  Stoica RomeoStoica RomeoAcum lună
  • Da

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Felicitări pentru muncă și Dumnezeu să vă binecuvânteze !!!

  Serbanel SerbanelSerbanel SerbanelAcum lună
  • Mulțumim din inimă!

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Aveti grija cu apa de la retea . De regula se baga clor si asta cauzeaza plantelor pt ca distrug bacteriile care proceseaza azotul la radacinile plantelor. Deci investiti intr-o fantana . Va pot da sfaturi cum s-o faceti singuri .Gandaci de colorado nu a fost mai pederand , la fel si plosnita cerealelor , ceace ma duce cu gandul la multe semne de intrebare . Anul trecut a fost invazie de plosnite , anul acesta au murit de covizi 😕, la fel si gandacii . Cum sa nu suspectezi ca cineva se joaca cu noi de-a baba oarba ?

  Pro InventisPro InventisAcum lună
  • @La Tara Adevarat !

   Pro InventisPro InventisAcum lună
  • Orice informații sunt binevenite pentru toată lumea, noi momentan nu ne permitem să facem o fântâna pentru că nu mai avem bani. Așa cum am mai spus, privim lucrurile în mod divers...va fi ce trebuie să fie și acceptăm viața așa cum este ea. Unii mor în război, alții mor de boală, unii de foame, alții de sete... într-un final cu toții murim mai devreme sau mai târziu, important este ce amintiri și fapte luăm cu noi. :)

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @La Tara Am experienta si deaceea va pot ajuta s-o faceti singuri . In functie de zona preturile ajung sau depasesc 100€ /ml , dar voi veti cumpara doar tuburile si restul va fac un video cum sa procedati singuri . Nu uitati ca panza freatica buna e cea care rezista si in august .

   Pro InventisPro InventisAcum lună
  • E pe listă fântâna dar trebuie bani...mulți bani pe care momentan nu ni-i permitem... sănătate să fie că în rest le-om face pe toate...problema este că din cauza secetei, la noi în zonă fântânile au secat...nu doar fântâna noastră...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Nu s-au făcut prea mari ..

  Rebelle ToujoursRebelle ToujoursAcum lună
  • Nici nu mă așteptam la seceta care este...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Daca voua v-au iesit atat de putini,cred ca eu nu voi scoate nimic fiind prima cultura de cartofi,udandu-i ca si voi mai putin si plantarea lor facand-o la sfarsit de mai (covit 19!?)Astept pana la sfarsit de septembrie apoi voi recolta si eu(daca voi avea ce).Numai bine va doresc.

  Angela MoAngela MoAcum lună
  • Dacă nu e apă suficientă din păcate nici recolta nu este foarte bogată însă cel puțin nu suntem în pierdere... Am scos mai mult decât am pus. Și o lădită de cartofi dacă scoteam tot eram mulțumită... Ehe, sănătate să fie că ne-om descura noi până la urmă! Recoltă frumoasă și bogată să aveți! Dacă plouă încă mai au timp să se dezvolte până la sfârșitul lui septembrie. La noi sunt slabe șanse de ploaie...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Slab rezultatul.

  Vilian DanVilian DanAcum lună
  • Ne acceptam viața așa cum este ea...dacă va fi să murim de sete, de sete vom muri...sau de foame, sau de boală, sau de război...cu toții murim până la urmă, important este așa cum am mai spus, ce amintiri și ce fapte luăm cu noi...cum ne petrecem ultimele clipe și cu cine...

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @La Tara stiu ca e ultima pe lista. Dar ploile vor fi din ce in ce mai rare si mai aducatoare de necazuri.

   Vilian DanVilian DanAcum lună
  • Și apă...adevărat... Mai avem un rând de cartofi plantați în mraniță, i-am pus în mal din lipsa de spatiu. Mranița este de fapt bălegarul putrezit bine. Îi vom scoate luna viitoare, poate plouă...speranța moare ultima...

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @La Tara e bine sa fi multumit si multumitor. Cine stie sa primeasca putin, primeste si mult. Ma asteptam, ca fiind in mranita, sa fie ceva cantitate, dar se pare ca batrinii aveau dreptate. Pamint nisipos pt cartofi, balegar putrezit bine si apa. Doamne ajuta...!

   Vilian DanVilian DanAcum lună
  • Adevărat, însă noi suntem recunoscători pentru puținul care este, ținând cont de secetă...se putea să nu scoatem nimic sau ce scoatem să fie stricat... Avem o lădiță de cartofi pentru consum și restul pentru sămânță. Mulțumim lui Dumnezeu!

   La TaraLa TaraAcum lună
ROones