Gunoiul din grădină de anul acesta, îngrășământul natural de anul viitor!

2 oct. 2020
1 959 Vizionare

Vremea s-a răcit, a sosit momentul să începem curățenia de toamnă în grădină! (Curățenia de toamnă din casă trebuie să mai aștepte un pic 😅)
Am strâns o parte din resturile vegetale, până la sfârșitul lunii octombrie vom strânge tot! Mai adăugăm și găinaț de pasăre din când în când însă la sfârșitul lunii ne vom opri cu aruncatul gunoiului în acest compostor și vom face un nou compostor. Gunoiul de azi, îngrășământul de mâine!

Comentarii
 • Felicitări...Bună ideea.

  Mitu LilianaMitu LilianaAcum 18 Zile
  • Mulțumim! :)

   La TaraLa TaraAcum 17 Zile
 • 👏👏👏

  Nicolae CristianNicolae CristianAcum 18 Zile
 • Am și eu o întrebare ? Aveți idee se poate dezinfecta solul cu var nestins ? Nu găsesc nici un material cu tema asta , deși am auzit ca ar fi bun . Dar ca ar săraci solul . Anul asta au fost extrem de multe insecte plus fainare la foarte multe plante . Mulțumesc . Cât despre compost la fel procedam și noi , am 2 compostoare in care adun resturile menajere plus din grădina , dar din grădina foarte multe a trebuit sa le arunc la gunoi fiind bolnave anumite plante . Am pus doar ce nu au avut boli . Frunzele din copaci se compostează extrem de greu . Dar din frunze am făcut anul trecut un pat pt cartofi , a fost Ok . Sau compostat într-un an . Poate reușesc azi sa întorc unul din compostoare care este mai vechi și aproape descompuse toate resturile ce au fost puse in el .

  Liliana PavalascLiliana PavalascAcum 18 Zile
  • Am citit că da, se folosește varul pentru dezinfectarea solului, noi nu l-am folosit și nici nu credem că-l vom folosi din simplul motiv că solul nostru este alcalin, dacă mai adăugăm și var, care și el e alcalin... preferăm să încerăm îngrășămintele verzi care acționeză și ca dezinfectant, cum ar fi muștarul sau crăițele... Nici noi nu am aruncat toate roșiile din grădină, doar cele care ni s-au părut mai ok. Restul, care știam sigur că sunt bolnave le-am aruncat la mal. Noi punem și frunze în compost însă așteptăm să cadă toate, apoi le vom grebla și le vom adăuga. Din fericire nu ne grăbim cu compostarea pentru că mai avem deja din anii trecuți atât mraniță cât și compost.

   La TaraLa TaraAcum 18 Zile
 • 👍👍

  Jon ValJon ValAcum 18 Zile
 • Aruncati un strat de pamant deasupra sa tina presat stratul ptr a nu intra aer in interior (descompunere anaeroba) si asa o sa patrunda si umuditate din ploae si in primavara e gata de pus pe teren . Succes !

  Pro InventisPro InventisAcum 18 Zile
  • @La Tara ❤👍

   Pro InventisPro InventisAcum 18 Zile
  • Încă mai avem de adăugat resturi vegetale și menajere în acest compostor, scade foarte repede pentru că sunt multe frunze verzi acolo. La final desigur, vom veni cu un strat generos de pământ mai ales că trebuie să echilibrăm partea umedă cu partea uscată. Am pus eu coceni de porumb și frunze uscate dar tot nu-i suficient carbon cât să acopere partea de azot. Cred că pe la jumătatea lunii, cel târziu la sfârșitul lunii să terminăm aici și să începem alt compostor. Mulțumim din inimă! :)

   La TaraLa TaraAcum 18 Zile
 • La mine roșiile încă infloresc și inafara de roși doar țelină o mai avem în grădină.

  ABSOLUT ORICEABSOLUT ORICEAcum 19 Zile
  • Eu nu mai sunt atât de optimistă, din punctul meu de vedere, asa cum văd eu lucrurile astăzi, timpul s-a scurs, speranța a decedat...

   La TaraLa TaraAcum 13 Zile
  • La Tara încă mai este timp , timpul din urma . Pământul se va regenera cu noi sa fără noi ori cum , dacă nu ne potolim posibil fără noi . Noi suntem doar musafiri aici !!trebuie reinpadurit , populația de animale sălbatice trebuie pusă unde-i locul , și încet încet dacă se stopează poluarea acum mai avem șanse .

   Liliana PavalascLiliana PavalascAcum 13 Zile
  • Mi-e teamă că oricum este târziu pentru toți și toate, chiar dacă oamenii se vor trezi ca prin minune și vor conștientiza răul făcut...Natura e supărată, la drept vorbind... are motivele ei...așa că, să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și Naturii ce-i al Naturii...în fond toate au un început și un sfârșit...

   La TaraLa TaraAcum 13 Zile
  • La Tara așa este de la o anumită vârsta nu mai ai chef de nimic , și eu m-am acomodat extrem de greu , dorul de țara de locuri minunate , aerul toate îmi lipsesc , tocmai de aceea m-am și apucat de grădinărit , sa aduc un pic din aroma legumelor romaniști . Sper ca români sa înțeleagă ca natura resursele , pădurile , apele sunt singura lor avere , și dacă nu au grija in curând multe zone din România vor deveni desert :( . Oameni ar trebui sa fie conștienți ca dacă nu au grija de natura totul se va întoarce împotriva lor , ma refer la toți locuitorii planetei . Problema ca vor suferi și cei care au grija atât cât pot .

   Liliana PavalascLiliana PavalascAcum 13 Zile
  • @ Liliana Pavalasc La noi este exclusă achiziționarea sau conducerea mașinilor, poate într-o altă eră când mașinile vor zbura... :) La fel, este exclusă plecarea într-o altă țară, am zis doar că-mi vine să plec într-o altă țară (sau galaxie), nu că aș mai pleca...sunt prea bătrână și prea obosită de astfel de ,,aventuri'' pe meleaguri străine...sunt prea obosită în general... apoi, sunt 2 limbi pe care nu suport să le aud că mă râcâie pe creier...germana și rusa... în rest toate limbile îmi plac...

   La TaraLa TaraAcum 13 Zile
 • Primul

  Andrei MarinicaAndrei MarinicaAcum 19 Zile
  • ❤️

   La TaraLa TaraAcum 18 Zile
 • Bună seara buna idee felicitari

  Kamy KamyKamy KamyAcum 19 Zile
  • Mulțumim! :)

   La TaraLa TaraAcum 18 Zile
 • 👏👏👏👏👏👌👌👌👌👌👌👍👍👍👍👍👍

  Edy EdEdy EdAcum 19 Zile
ROones