Recoltarea usturoiului plantat lângă țelină în sol îmbunătățit cu mraniță tratată și cenușă

24 aug. 2020
1 595 Vizionare

Data plantării: 2 martie 2020
Data recoltării: 8 august 2020
Am plantat 500 gr usturoi am recoltat 2,2 kg
Mulțumim lui Dumnezeu pentru recoltă, suntem foarte mulțumiți ținând cont că în sud-est ne confrunțăm cu o mare secetă! Am udat cât am putut, cu economie...
Distanța între plante 13 cm
Distanța între rânduri 25 cm
Sol îmbunătățit cu mraniță tratată la aburi și cenușă.
roones.info/news/vnV02IqPsM9xrXY/video
Intre rândurile de usturoi am plantat țelină ca plante companion, așadar, am scos usturoiul, a rămas țelina.
roones.info/news/r6mly2dorsOdln4/video

Comentarii
 • 👍👍

  Jon ValJon ValAcum lună
 • Arată foarte bine !! Având in vedere seceta și vremea capricioasa . Deși pe grupul german uni au scos usturoi cât palma , dar a fost plantat toamna , și după pământul care era pe căpățâna probabil pământ cumpărat ( negru ) . In ori ce caz un an capricios , plin cu de toate :( . Dar după furtuna iese soare mereu . Sănătoși sa fim !!

  Liliana PavalascLiliana PavalascAcum lună
  • La mai rău mă aștept, la mai bine nicidecum...eu mi-am cam pierdut speranța în toate sensurile...am cam obosit cu toate...

   La TaraLa TaraAcum lună
  • La Tara :( din păcate așa a fost cam peste tot , zone și zone . Sa speram la anul cu ajutorul lui Dumnezeu ca va fi un nou început in sensul bun !!

   Liliana PavalascLiliana PavalascAcum lună
  • Noi am avut noroc de mraniță de la săteni. Dacă nu o aveam, foloseam tot gunoiul de păsări care s-a dovedit foarte bun de-a lungul anilor...am încorporat în sol găinațul toamna și primăvara plantam ceapa și usturoiul..în fiecare an am avut rezultate excelente. Anul ăsta a fost cum a fost din cauza secetei... :(

   La TaraLa TaraAcum lună
  • La Tara Și eu ! Sper sa și reușesc , nici eu nu am pus din toamna , am înțeles ca nu rezista peste iarna ca și usturoi de consum , vedem . Dar pe cine am auzit ca are usturoi uriaș din toamna la pus !! Ori cum la mine este mai micuț , așa ca ? Și a plouat la mine săptămânal , puneți tot in mranita , eu l-am avut in pământ normal și este foarte mic . Dar tot este bine . Sa vedem am făcut comandă de o remorca de balega de vacă , dar nu prea am ajuns la un acord cu transportul in oraș . Vedem săptămâna viitoare . Dacă nu iar va trebui sa transport in portbagaj , dar voi transporta probabil de capra sau cal este mai uscat decât cea de vacă ! Cam dificil de adus :( .

   Liliana PavalascLiliana PavalascAcum lună
  • Nu am plantat până acum usturoiul toamna, doar primăvara devreme în pământ simplu, de gradină. Anul acesta am încercat ceva nou pentru că am avut mraniță din belșug. Dacă ar fi plouat suntem convinși că ar fi crescut mai mari dar ne mulțumim oricum, șănătate să fie... Anul acesta vom planta în toamnă o parte, și în primăvară, o alta parte, să vedem diferența.

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Este o producție bună, dar este prea adânc plantat si mult prea rar. Trebuie plantat in toamnă la maxim 6 cm între "căței" de usturoi și asa o sa se faca si mai mare si mai sănătos.

  GeorgeGeorgeAcum lună
  • Până acum i-am plantat mai des în pământ de grădină, anul acesta am făcut un experiment, am vrut să vedem cum se dezvoltă în mraniță alături de țelină. O să plantăm în toamna asta de probă o parte urmând ca o altă parte să o plantăm ca de obicei în martie. Așa vedem și diferența.

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Ce uscat e pământul ☹️munca multă 🌺🥀🌻

  Elena CaluElena CaluAcum lună
  • Seceta...asta e...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Nu uitati ca f multi producatori-comercianti folosesc antigerminant si ptr usturoi ca sa nu sece si se pastreze umflat si frumos . Pastrati-va samanta din productia voastra indiferent cat de urâtă este , altfel riscati ca mine (si nu numai) sa nu germineze sau cu germinatie anemica si sa va intrebati de ce ?

  Pro InventisPro InventisAcum lună
  • Noi avem propria sămânță rămasă de anul trecut...în toamnă plantam...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Vă felicit pt munca depusă și detaliile pt reușita recoltei !!! Mă bucur că prezentați si celorlalți din secretele grădinaritului !! Sunteți un exemplu' vă mulțumesc!! Să aveți multă sănătate și spor in toate cele bune !💖👍🌟🌹

  Mihaela MarianMihaela MarianAcum 2 luni
  • Mulțumim din inimă pentru aprecieri! 💖🌹

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Usturoiul cere un sol saracacios si nisipos, sau cel putin asa stiu ca erau cerintele lui. Oricum, trebuie sa aiba umezeala primavara devreme si ca sa creasca mare, trebuie plantat din toamna. In rest, munca si sperante! Sanatate!

  Vilian DanVilian DanAcum 2 luni
  • O rudă de-a noastră i-a pus în sol sărăcăcios si nisipos...a scos niște alune.. In toamnă vom planta usturoiul care ne-a rămas de acum un an iar în primăvară vom mai planta altul din recolta de anul asta. Vom planta și în mranită, și in sol de grădină să vedem diferența de creștere. Mulțumim la fel! :)

   La TaraLa TaraAcum lună
ROones