Capcană ecologică din PET pentru viespi și muște

22 aug. 2020
2 209 Vizionare

Capcana din bidon de plastic pentru viespi și muște foarte ușor de realizat. Rezultatele se văd imediat!
Este important să facem intrările în formă de X apoi colțurile să le împingem în interiorul sticlei, astfel încât viespile să intre cu ușurință...odată intrate nu vor mai putea ieși din cauza vârfurilor ascuțite. Vor zbura până vor ameți, vor încerca să găsească ieșirea, într-un final se vor îneca!
Am folosit ca atractant pere stricate, am pus apoi apă și puțin oțet (La o cană de apă, 2 linguri de oțet). Ideea este ca în capcană să pice doar viespile, nu și albinele, de aceea am adăugat și oțetul! În această capcană pică și muștele!

Comentarii
 • Pe muteasca aşa! Vorbeşte măi! Zi ceva! Sau e mai greu cu vorbitul!

  P IlP IlAcum lună
  • Când e zgomotul prea mare la țară parcă nu-ți mai arde nici de vorbă... Dar de ce, nu înțelegeți din imagini și text ce am făcut acolo? E atât de complicat? :)

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Eheeei, am cam lipsit de pe platformă, dar încerc să mai revin încet, încet.. Trebuie înlăturați că începând cu luna august pana toamna târziu fac pagube enorme, plus că devin agresivi și cu oamenii.. Mulțumim de pont..! Mult Spor în toate!!!

  Green Power ECOGreen Power ECOAcum lună
  • @ Mihai Tihan Nu am știut de motorină, o să-i spun soțului, mulțumim!

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @ Green Power ECO Nu știu de unde vin...am văzut o grămadă de viespii prin pădure spre ex.... ideea este că noi, deși le eliminăm iarna, își fac cuib iar în următorul an... Ne bazăm pe prigorii să le mai rărească, problema este că la jumătatea lui august ele pleacă în țările calde...

   La TaraLa TaraAcum lună
  • @La Tara O varianta mult mai rapida de starpire a viepsilor este identificarea cuiburilor (de cele mai multe ori se gasesc in poduri pe partea insorita si mai aerisita) si pulverizare cu motorina peste cuib. De preferat ca aceasta operatiune sa se faca seara cand viespile sunt inactive. La tara avem o bolta de vita iar in perioada asta incepe atacul lor asupra strugurilor. Intr-o seara am distrus cam 7-8 cuiburi pline cu viespi lasand in urma sute de victime. Din pacate mai sunt supravietuitori pentru care voi aplica capcana voastra. Multa bafta!

   Mihai TihanMihai TihanAcum lună
  • @La Tara uite, sâmbătă în timp ce căutam ceva pe lângă gardul de la grădină, dintr-o data zaresc o mulțime de viespi iar doi dintre ei îmi făceau "curte", dar am urmărit atent să văd de unde pleacă "migrația" și imediat am văzut că ieșeau din gaura de la țeava de la gard.. Acum tăticu știe unde au ei cuibul și aștept momentul să îi prind cumva pe toți "acasă" și să le dau "miere" 😀 Sunt ferm convins că aveți vecini inconștienți și nepăsători care nu fac ceea ce faceți voi, și de la ei vin la voi.. Eu asta am văzut-o la mine.. Degeaba fac eu "curățenie" dacă la vecina sunt cuiburi pe fiecare țiglă, și nu glumesc, că mă cheamă să mă urc odată la două /trei luni la ea în pod să-i cobor porumb pentru găini, și nu vrei să ști ce focar are acolo, iar dacă îi spun că merg eu la iarnă să le curăț, parcă nu-i place, zici că-s copiii ei. Poate îi dă miere, mai ști? Deci stați liniștiți că vin de pe la vecinii voștri.. Baftă și aveți grijă să nu fiți mușcați !

   Green Power ECOGreen Power ECOAcum lună
  • Iarna eliminăm cuiburile dîn pod dar nu știu cum se face că în următorul an iar ne trezim cu ele... :(

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Îmi este mila când vad cum se zbate

  Ion IonelIon IonelAcum lună
  • Eu elimin fără nicio remușcare dăunătorii... Aici nu e loc de milă! Viespea este un dăunător periculos nu doar pentru oameni și livezi ci și pentru albinuțe...le atacă, le decapitează, le ia corpul pentru a-și hrănii ,,plozii''...

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Voi încerca

  Ion IonelIon IonelAcum lună
  • Multă baftă!

   La TaraLa TaraAcum lună
 • Foarte tare multumim

  Iepuri MetișiIepuri MetișiAcum lună
  • Pentru puțin! :)

   La TaraLa TaraAcum lună
ROones