Capcană pentru insectele dăunătoare cu lumină, lipici și PET

1 aug. 2020
1 318 Vizionare

Este o încercare de a elimina insectele dăunătoare...aștept câteva zile apoi vin și cu rezultatul.

Comentarii
 • 👍👍

  Jon ValJon ValAcum 2 luni
 • eu am facut capcana de acest tip , contra fluturelui vermelui marului , dar altfel constructia . am taiat 4 gauri in petul de 6 litri. de asupra prin capac am tras cablu si am conectat lampa economa. la capac cablul putin lam indoiat si am legat o bucata de pelicula ca sa nu ploae la lampa. in partea de jos a petului ca atractant am turnat compot ( rarit cu apa pentru economie ) . fluturi sau prins si nu numai . sau prins fluturile viermelui marului , flutute alb american ( omida la mar ) si inca alti fluturi se se intilnesc la buruene . de muste si altele insecte marunte nici nu vorbesc . cei interesant cind era proaspat pus se prindea mai putin , dar cind se altera socul se prindeau mai bine . . in privinta cheltuelelor. curentul celtuit de acea lampa de 10 wt pe luna nu mai bate asa tare la buzunar . am observat un minus . ca multe insecte zburau in capcana la lumina dar nu aterizau in soc . de aceia am avut ideia sa pun si clei , dar cred ca mam lenit si nu am facuto . o data timp de 2 - 3 saptamini am mutat capcana si la tomate , dar din pacate sau prins numai 3 fluturi si aceia nu stiu daca erau acei care fac probleme la tomate . de ce asa putin ? nu stiu . eu simplu mam impartit cu experienta.

  Oleg GramaOleg GramaAcum 2 luni
  • @La Tara sint de acord ca trebuie de luptat. Dar dupa trei ani de folosire a acestor capcane la mar am ajuns la concluzia ca lupta trebuie facuta in complex . De bazat numai pe aceste capcane nu trebuie. Aceste capcane numai împuținează acesti daunatori .

   Oleg GramaOleg GramaAcum 2 luni
  • Sunt multe posibilități de a face capcane, tine doar de imaginație. Important este ca până la urmă să reușim să eliminăm dăunătorii...trebuie să insistăm până obținem rezultatele cele mai bune.

   La TaraLa TaraAcum 2 luni
 • Albinele nu sant atrase de lumina ci de mirosul de nectar al florilor . Succes mare .Lipiciul trebuie dat pe exterior , deci nu puneti folia aceea de aluminiu .

  Pro InventisPro InventisAcum 2 luni
  • @La Tara Fratele meu spune ca viespile distrug la randul lor nustiuce alte insecte dar nu am fost curios sa mai dezvolt subiectul . Oricum toamna la unele soiuri de struguri nu sant absolut deloc benefice viespile , devorandu-i efectiv . Deaceea e bine sa se faca capcane ptr viespi si agatate in vie inainte de coacere , oricum insectele care la randul lor sant distruse de viespi nu cred ca mai sant eficace toamna . Nu stiu inca ce fel de insecte devoreaza viespa .

   Pro InventisPro InventisAcum 2 luni
  • Bine de știut, atunci nu voi mai avea ezitări la următoarea capcană pe care o voi face. Mulțumesc! Referitor la viespi, avem podul plin...mi-e frică să mai urc acolo...o să facem niște capcane, să le mai rărim... soțul le elimina cuibul cu totul dar mi-e teamă să-l mai las, să nu-l înțepe...

   La TaraLa TaraAcum 2 luni
  • @La Tara Niciodata nu se apropie albina de alte supeafete decat cele ce emană arome de nectar , arome de dulce (din dif fructe ,zahar) si apă . In. capcanele ptr viespi unde se adauga zahar se pot prinde si albinele dar preferabil capcanele ptr viespi sa se faca pe alte tipuri de mirosuri , eu stiu , carne poate sau alcool nu prea dulce , dar nu cu zahar .

   Pro InventisPro InventisAcum 2 luni
  • Mai avem o capcană în testare cu lipiciul în exterior, a făcut-o soțul dar mie mi-e teamă ca nu cumva să pice din greșeală și vreo albină. Mulțumim, sperăm să funcționeze. Construim până găsim modelul care funcționează cel mai bine. Eventual o să punem și ceva galben sau albastru.

   La TaraLa TaraAcum 2 luni
 • Urmăresc majoritatea materialelor Idei geniale. Tineri cu imaginație. Va pup și respect

  Ana TesAna TesAcum 2 luni
  • Mulțumim din inimă! 💓🙂

   La TaraLa TaraAcum 2 luni
ROones